Tartu Loodusmaja õpilased said noore looduskaitsja märgi

Pühapäeval, 20. novembril käisid Tartu Loodusmaja õpilased Jaak Joonas Keldoja, Mihkel Keldoja ja Martin Tikk ning õpetaja Eva-Liisa Orula ja Margit Sokk Viljandis. Pärimusmuusika Aidas toimus pidulik loodusõhtu, kus näidati nii Eesti kui Soome loodusfotograafie parimaid töid, esinesid Arhailise Meestelaulu Seltsi liikmed ning keskkonnaminister Keit Pentus jagas tunnustust noortele looduskaitsjatele.

Noore looduskaitsja märgi said 20 noort, kes on eriliselt silma paistnud loodushoiu alal, saavutanud häid tulemusi loodushariduse konkursil või aidanud kaasa loodusteemalise ürituse korraldamisele. Märgi saajate seas olid ka vennad Jaak Joonas ja Mihkel Keldoja. Matkaringis aastaid osalenud vennad pälvisid tunnustuse heade tulemuste eest erinevatel loodushariduslikel konkurssidel ning aktiivse osalemise eest keskkonnaalastes projektides ning ka nende läbiviimise eest. Jaak Joonas ja Mihkel on koos teiste loodusmaja õpilastega osalenud rahvusvahelises noortevahetuses “Ecorangers”, korraldanud energiateemalise huvipäeva võistluse “Energiasäästlik kool” raames ning fotojahi “Appi, upume!”, kus koolinoori kutsuti üles jäädvustama kevadist üleujutust Tartu linnas. Lisaks sellele on nad usinalt kaasa löönud paljudes huviringi ja loodusmaja ühistegevustes.

Pidulikul sündmusel kaasas olnud geoloogia- ja matkaringi õpilane Martin Tikk ütles, et teiste loodusmaja õpilaste ettevõtlikkuse tunnustamine innustab tedagi senisest rohkem looduskaitse vallas tegutsema ja mine tea – ehk peetakse tedagi järgmisel aastal noore looduskaitsja märgi vääriliseks.

Soovime palju õnne Jaak Joonasele ja Mihklile!

Loe ka Keskkonnaministeeriumi pressiteadet ja uudist.

About Tartu Loodusmaja

Tartu Loodusmaja on erahuvikool, kus õpilased saavad osaleda loodus- ja keskkonnaalastes huviringides.

Lisa kommentaar